Zielonka z kiełkami


Kiedy student głodny to przechodzi na tryb detektywistyczny i przeszukuje wszystkie kąty i szafki jakie znajdzie w okolicy. Ku mojemu zdziwieniu odkryłam w szafce całkiem ładny słoiczek szczawiu. Bardzo ładny.  No i kilka marchewek. I ziemniaczków też :)

Zielonka z kiełkami:

1,5l bulionu warzywnego
3-4 pokrojone w kostkę ziemniaki
2 pokrojone w plasterki marchewki
słoik szczawiu (250g)
pieprz, słodka papryka
mleko roślinne (u mnie sojowe)
kiełki
otręby owsiane

Pokrojone, surowe warzywa gotujemy w bulionie przez 10 min, następnie dodajemy szczaw i trzymamy na wolnym ogniu kolejne 10-15 min. Doprawiamy pieprzem i papryką, zabielamy mlekiem.

Zupkę podajemy z kiełkami i otrębami. Można ją również zmiksować na krem :)

Share this:

CONVERSATION

1 komentarze:

  1. wspaniała zupa
    zapraszamy z nią do naszego konkursu :)
    https://www.facebook.com/Vitapol.net

    OdpowiedzUsuń