Wegańskie pancakes


Pancakes robię bardzo często. Są proste i szybkie w wykonaniu, a poza tym świetnie smakują i zapychają na dłuższy czas. Uniwersalne. Można je podawać na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację ;)

2 szkl. mąki
1,5 szkl. mleka roślinnego
2 łyżki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
75 g roztopionej margaryny wegańskiej
można dodać otręby lub drobno posiekane orzechy

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Placuszki smażymy z obu stron na suchej patelni.
Podajemy z syropem klonowym, owocami lub śmietanką sojową.

Smacznego ;)

Share this:

CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Niestety wyszły mi okropne. Mączyste, niesmaczne. Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. Na dodatek zaczęły się przypalać podczas smażenia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety wyszły mi okropne. Mączyste, niesmaczne. Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. Na dodatek zaczęły się przypalać podczas smażenia.

    OdpowiedzUsuń